Thursday 18 February 2016

PUMPKIN SOUP

Krásné ráno,
dnes pro vás mám opravdu netradiční post ... myslím že cooking jsem tu měla snad jen jednou, nicméně jsem se rozhodla sem tenhle recept dát ... vím že na dýňovou polévku není doba (musela jsem obejít pět obchodů, než jsem sehnala dýni), ale neodolala jsem ... sama jsem jí přišla na chuť teprve nedávno a minulý týden jsem jí i sama vyzkoušela. 

Good morning everyone,
today I've got for you really untypical post for my blog ... I guess that cooking-post was here once or twice maybe, but I decided to share this recipe with you. I know that february isn't the best time for pumpkin soup (I had to visit five shops before I was able to buy a pumpkin) but I really wanted to show you this simple recipe. I know that not everyone likes pumpkin soup. I didn't like this soup before but a few months ago I try that again and I fell in love. Last week I tried to cook this soup and because it went well I decided to make this post.



Ingredience: Dýně (v téhle době seženete nejvíce máslovou), máslo (cca. polévkovou lžíci), čistý vývar (zhruba 1 litr), cibule, 12% smetana na vaření, dále na dochucení zakysanou smetanu, sůl a pepř 

Dýni oloupeme, vydlabeme a nakrájíme na kostičky. Na másle zpěníme cibuli a přidáme dýni. Ochutíme solí pepřem a opékáme cca. 10 minut - dýně by měla být po okrajích měkká, ale ne rozvařená.

Ingredients: Pumpkin (by this time you can buy the butter pumpkin), butter (1 big spoon) pure broth (about 1 liter), one onion, 12% cooking cream, sour cream, salt and pepper

You need to peel, scrape out and cut the pumpkin into cubes. At the cooking pan you need to prepare onion in butter (little cubes of onion) and then add the pumpkin. Add salt, pepper and then the soup needs to be boiled for 10 minutes - pumpkin should be softened around the edges, but not overcooked.
Mezitím si v hrnci  připravíme vývar, do kterého přidáme celý obsah pánve, vaříme cca. 20 minut. 
Poté polévku začneme mixovat (doporučuji obléknout kuchařskou zástěru :D), jakmile budeme mít rozmixováno, necháme 2 minuty probublávat. Poté pomalu vmícháme smetanu 12%, necháme další 2-3 minuty pomalu vařit, stále mícháme! 
Poté už můžeme servírovat a dozdobit zakysanou smetanou.
Xx
C.

Meanwhile, you have to prepare the broth in a pot (I recommend to take bigger then smaller), into this pot we'll add the entire contents of the pan and then you it needs to be cooked for 20 minutes.
Then we start to blend the soup (I recommend to take cooking apron :D) - we need t have a smooth pureed, then cook for another 2 minutes. Slowly stir in the cream 12% and cook slowly for 2-3 minutes, stirring constantly!
Then we can serve and decorate with sour cream.
Xx
C.

No comments:

Post a Comment