Wednesday 3 August 2016

PICNIC

Krásné ráno,
hned první větou bych asi navázala na předchozí článek o dovolené, která byla jeden velký otazník. Nakonec to dopadlo tak, že dovolená se zatím odkládá, je toho všude moc a tak místo toho abychom jeli někam narychlo, rozhodli jsme se to nechat v poklidu na jindy (i když si myslím že ''jindy'' to bude stejně hektické :D). Dovolenkové outfity tedy musí počkat. 
Když už mluvím o outfitech, ten dnešní můžete vidět jen na jedné fotce, protože minulý týden toho bylo tolik že jsem fotit nestihla ... rozhodla jsem se proto napsat o pikniku ... Byl to vlastně první piknik v mém životě, myslím takový ten opravdový. Minulý týden jsme se s tetou, která si s rodinkou přijela odpočinout od rušné Prahy, domluvily že bychom mohly vyrazit na piknik, abych pořád nebyly jen na zahradě ... slovo dalo slovo a večer jsme vyrazily k Hlubockému zámku ... dokonalá lokalita na piknik. Byla to skvělá změna od klasického sezení na terase. Měli jsme štěstí že zrovna těm večer probíhal na nádvoří zámku koncert známých muzikálových písniček, což byla skvělá hudební kulisa. Myslím že během léta tam určitě ještě minimálně jednou vyrazím. Pokud jste odněkud z okolí a máte rádi pikniky ... louka u Hlubockého zámku je ideální. :)
Xx
C.

A beautiful morning to all of you!
I hope you all doing really well. At first I would like to continue in previous article where I told you about our 'troubles' with holidays ... on Friday we decided that we'll go for a holidays another time and now we'll go for some trips around our country and the ''real'' vacay will be then. I'm just a little bit sad that I can't show you some of my 'vacay'outfits.
Speaking of outfits, I'm sorry that today it's not typical Monday-outfit-post but last week was pretty hectic so I had no time for shooting. Instead of that I decided to tell you about an amazing evening I had last weekend.  Me, my auntie and my cousin decided to go for a picnic. We packed a lot of goodies and went to our beautiful castle, near the castle is the meadow, which is the perfect place for picnic. 
Amazing weather, great food and drinks. When we arrived there we found out that that evening will be a concert with famous musicals songs in the castle so we heard everything which was more than good. In short amazing evening. 
Xx
C.







A na závěr tu mám malý tip na rychlý a skvělý ''snack'' který je pro piknik jak dělaný ... QUISCHE.  Sama jsem ho zkoušela poprvé a musím říct že jsem opravdu překvapená, jak snadná příprava je. Na internetu je spoustu receptů jak na něj - příprava těsta je recept od receptu rozdílná. Já dělala těsto z másla, hladké mouky, vody a trošky soli (pokud by jste chtěli celý recept - napište do komentářů :) ) Náplň už je potom na vás, dá se do něj dát cokoli. 

At the End I would like to show you one quick ''snack'' what you can use for picnic ... QUISCHE. I made it by myself for the first time and I have to say that I was surprised, how quick and simple it is. You can find many different recipes on the internet - the dough is different recipe by recipe. If you want this one, write down below and I'll tell you :)

2 comments:

  1. O recept bych moooc stála <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahoj, jak jsem psala ... je to opravdu jednoduché. :) Na těsto potřebuješ 250g hladké mouky, 125g másla, sůl, 50ml ledové vody, máslo na vymazání formy. (náplň je potom na tobě)
      Těsto zpracuješ dohromady a dáš na hodinu do lednice. Troubu předehřeješ na 180C. Těsto po vyndání rozválíš a dáš do formy, propícháš vidličkou, zakryješ pečícím papírem a zatěžkáš fazolemi (klidně celý pytlík) Peč 10minut - poté fazole odendej a peč ještě 5 minut. Potom na těsto nandej náplň a peč do zlatova (cca. 20-25minut) :) Doufám že je to srozumitelné a bude chutnat. Xx

      Delete