Saturday 30 July 2016

VACAY?


Krásné ráno,
 doufám že si všichni užíváte léto plnými doušky! Za pár dní máme půlku za sebou a jsem si jistá že spoustu z vás už bylo někde na dovolené - ať už jste cestovali někam za exotikou, do oblíbených středomořských destinací, někam za poznáním a nebo třeba jste vyrazili jen tady po Česku - a pokud ne, určitě se někam chystáte, stejně tak jako já ... no i když v případě naší rodiny je odjezd vždy zajímavý, ovšem letos víc jak jindy.
Datum odjezdu máme stanovený na tuhle sobotu a na to že je čtvrtek my netušíme kam a jak pojedeme. :D Takový trošku adrenalin ... My s mamkou jsme se už začali ptát jestli vůbec pojedeme, vše je totiž v kompetenci taťky, který není vůbec "plánovací typ", vždy všechno řeší třeba i z hodiny na hodiny ... myslím že to dopadne tak že se rozhodne v pátek večer a pak - když tedy někam pojedeme - nastanou velké zmatky, protože takové balení narychlo je vždycky obtížné, protože přemýšlíte nad tolika věcmi že pak zapomenete to nejdůležitější - myslím že pro tento případ budu potřebovat ''extra what-to-pack'' list. 
A jak to probíhá u vás - Vše v poklidu, nebo plné adrenalinu? 


Good morning to all of you!
I hope that you're enjoying summer holidays as much as possible. I think that the vacay is something what belongs to holidays and I'm sure most of you were on vacay or going to vacay. Someone prefers exotic places or classic holidays in typical destination or traveling around your country. 
Me and my family are planning to go somewhere as well but in our case ... it's pretty complicated. We decided to leave for a holidays this weekend , on Saturday. And today, on Thursday we have no idea where are we going or if we'll go by a plane or car or boat or whatever. :D Me and my mom started asking '' Are we going on vacay this year or not?'' ... I think that we'll find it out on Friday evening, my dad is kind of person who's not planning but making a decision from hour to hour. And in case that we'll really leave for a vacat on Saturday - the real adrenalin will start - this quick packing is always difficult. You think about everything what you need to pack and most of the time it happens that you forget something. I guess I'll need ''extra-what-to-pack'' list for this. 
And what about you and the vacay? 


Oblíbená destinace ... Kam nejraději jezdíte? 
Pokud jde o mě já miluju místa, která nejsou přeplněná lidmi ale zároveň kde můžu i něco vidět. Asi nejvíce Itálii a jih Francie ... Já totiž neumím ležet celý den na pláži a nic nedělat. Nejčastěji to potom dopadne tak, že rodinka zůstane na pláži a já se vydám na obchůzku kolem města. 

Favourite destination... Where's your favorite place to go? 
In my case I love places, mostly small cities where isn't too much people but still ... You can see something there -you can explore the city. I love Italy and France.  I'm not a person who  lies all day long on a beach and do nothing so I love to be somewhere where I can go around the city and see something new. 
A co máte úplně nejraději na rodinné dovolené? ... Pro mně jsou to určitě večerní procházky, kdy jdeme všichni do města (většinou tam, kde jsem to přes den prozkoumala) a společně si užíváme daného města. 
A co Vy, a vaše dovolená? 
Xx
C. 

And what about favourite activities on family holidays? 
I love evening's walk around the city with my family. That kind of evening when you're just enjoying the time together and the city where you decided to spend the holidays. 
And what about you and your holidays? 
Xx
C. 


No comments:

Post a Comment