Tuesday 30 August 2016

Krásné ráno, 
prázdniny jsou pryč a tak si neodpustím otázku ... Kdo se těší do školy? :) ... Abych se přiznala tak já se už nemůžu dočkat! Po třech letech mě opět čeká denní forma studia, na což se strašně těším. Mít tři roky kdy se párkrát do roka zastavíte do školy na testy je strašně fajn, ale zároveň jsem zjistila o kolik jsem přišla, když jsem každý den nechodila s tou samou partou do školy a neprožívala to, co ostatní. I když už jsem měla téměř všechno připravené na stěhování do Anglie a byla jsem připravená ''postavit se na vlastní nohy'' a žít sama v jiné zemi, ale po tom co jsem byla nucena celou věc stopnout, rozhodla jsem se že se tím nebudu víc trápit. Samozřejmě že mě to mrzí, to nejspíš nepřejde ale trápila jsem se tím celé léto a uvědomila si, že smutkem nic nezměním. Proto jsem se rozhodla užívat si toho, co mám a s chutí se pustit do nového školního roku ... i když ne v Cardiffu ale v Budějcích!
Mějte krásný týden!
Xx
C.
P.S.: Tenhle post je samozřejmě nejvíc o TOP5, tak mrkněte na mé srpnové oblíbence :)

Good morning to all of you!
I know that some of you are already at school but those of you who starts this Thursday or next Monday ... Are you looking forward to be back at school? :) ... I have to say that I can't wait! Really, no kidding. After Three years of distance learning I'm really looking forward to be back in normal (every day) school routine! It was great to have distance learning but on the other hand ... I had missed many things. You know I had a little bit different plans for this new school year but you also know that I had to stopped that a few weeks before the moving to England. I'm not saying that I'm not sad about that ... I am and I thing that I'll be sad about that for a while but I decided not to be ''that much'' sad because tI won't change anything. I decided to be grateful for what I have and enjoy the new school year ... even thought it's not in Cardiff but in Czech Budweis! :) 
Have a great week!
Xx
C.

P.S.: Of course the post has to be about my August TOP5 so let's have a look what I adored in August!


1. FASHION

Co jsem v srpnu nosila téměř každý den? Under Armour! To že jsem se pustila do cvičení jsem už psala několikrát a musím říct že mě to opravdu chytlo. Vždycky jsem se tomu věnovala nanejvýš pár týdnů a pak konec ale teď mám za sebou pár měsíců a musím říct že mi to ve spoustě věcí pomáhá. Vůbec nejde o to trávit hodiny v posilovně, ale stačí si denně udělat půl hodinky čas. Nejen že tělo vypadá mnohem líp, ale i se cítím líp. Tím že to opravdu není jen chvilkové ''poblouznění'' cvičením, chtěla jsem si koupit pořádné oblečení a proto jsem vsadila právě na černobílou kombinaci od Under Armour. 

What I wore almost every day? Under Armour! I told you before that I started with a little workout (again) but this time I'm sure that it's not some ''a-few-weeks-before-the-summer'' workout. I founf out how great I feel. More self-confident, happier, healthier. It's not about how many hours you spend in a gym ... it's about half and hour/hour when you make a time for workout. When I decided that I want to buy some clothes for this I fall in love with this combo by Under Armour ... Amazing!

2. BEAUTY

O dnešní 'beauty topce' vám moc nepovím, protože chystám velké review právě na tento produkt od CURAPROX. :) Jediné co řeknu že je to opravdu bomba.

About today's beauty this Top product by CURAPROX I'm not going to say much because I'm already writing a review on this so please be patinent. :) The only one thing what I'm going to say ... It's more than amazing!

3. ACCESSORIES

Boty podle mého názoru nejsou tak úplně doplněk jako takový, ale vzhledem k tomu že i ve fashion jsem tentokrát volila sport, rozhodla jsem se tomu tak i tady, jelikož jsem po dlouhé době natrefila na tenisky, které by splňovaly to, co jsem chtěla - jednoduchost, praktičnost a žádné křiklavé ani neonové barvy! ... v záplavě barevných tenisek se to zdálo jako nadlidský úkol (když už byla bota, která by vyhovovala tak měla buď barevné tkaničky nebo vnitřek ...).  Nakonec jsem byla úspěšná a narazila na Nike Dual Fusion X2 -jsou sice pánské, ale u tenisek si myslím že je to úplně jedno, jelikož splňují vše, oč jsem žádala.

In my opinion, shoes aren't typical accessory as bracelets, rings, bags etc. but I decided to chose it because it belongs to my 'Fashion top piece of the month'. For a long time I wanted to buy new sporty sneakers but I didn't want to have any crazy/colorful/neon sneakers which was pretty hard mission to buy some nice looking white/grey sneakers ... am I too much consuming? :D 
And finally I found them! Nike Dual Fusion X2 - I know that this version is for mens but I thing that in case of sneakers it doesn't matter because the main thing is if the sneakers are confortable and fulfill everything I need.  

4. STYLE

via figtny.com/pinterest.com
Outfity od bloggerky Michaely z blogu FIGTNY mě zkrátka baví! Její kombinace mě vždy naprosto nadchnou. Jednoduché, zajímavé, cool! 

Outfits be Michaela from the blog FIGTNY are simply the best"  Hers combinations are incredible! Simple, stylish, interesting and cool!

5. RANDOM

Knížka před spaním? Nechápu proč jsem na to nepřišla už před několika lety. Miluji čtení knížek, ale vždycky četla přes den ... když byla chvíle klidu, nebo v autobusu/vlaku/tramvaji. 
Jelikož teď toho bylo opravdu hodně, nemluvě o tom že jsme málem přišli o střechu nad hlavou ... celý den jsem se nezastavila a pořád něco řešila/učila se/zařizovala/pracovala že jsem se ke knížkám nedostala skoro vůbec. Začala jsem i mít problémy se spánkem (buzení, brzké stávání, únava po ránu). Rozhodla jsem se s tím něco udělat, protože kvalitní spánek je základ a tak jsem si ''naordinovala'' před spaním místo telefonu/tabletu knížku ... nemůžu si to vynachválit!

Tea, book and bed ... I can't believe that I found out how great that is just now ... I love reading books but most of the time I didn't make a time for that ... I had read during the day ... mostly while travelling. 
August was pretty hectic ... fire in our house, learning, part-time job and lot of other stuffs ... that I hedn't got a time for books at all. I started to have problems with sleeping and because of the fact that sleeping is one of the most important things  I decided to do something with that! I stopped using my phone before I go to bed and instead of that I take book ... can't say how much I'm enjoying this ''new routine''. 

2 comments:

  1. Jéé, tak to je super, že se do školy těšíš, snad nebudeš zklamaná :)

    Another Dominika

    ReplyDelete