Friday 7 October 2016

NEW SCHOOL AND NEW OUTFIT

Krásné ráno!
Jak jste si jistě všimli, dnešní outfit je focený na úplně jiném místě, než je hlubocká marína, a to na Českobudějovickém náměstí. Chtěla jsem pro jednou nějakou změnu a hlavně jsem Vám chtěla popovídat o nové škole, která se nachází v jedné z bočních ulic náměstí. 
Už jsem tady o celé mé ''studijní situaci'' mluvila několikrát a tak tady nebudu zbytečně plýtvat řádky nad tématem - proč jsem neodjela do Anglie a zůstala tady - ale rovnou se vrhnu na situaci, která z celé té věci vyplynula. 
Nechtěla jsem na rychlo honit nějakou vysokou školu, jen abych něco studovala a tak jsem se rozhodla pro rok pomaturitního studia v jazykové škole - každodenní studium v Angličtině. A musím říct, že jsem s volbou nad míru spokojena. Každý den máme od 9.30 do 12.45, takže perfektní čas (ráno nemusím pospíchat, zvládnu spoustu věcí a pak mám celé odpoledne volné). Ve třídě je nás deset, což je taky super - každý se dostaneme ke slovu, je čas o věcech diskutovat a tak to není jen o opisování věcí z tabule. Musím říct že tyhle roční programy mi přijdou opravdu skvělé - je to příležitost pro studenty kteří se nedostali na vysokou  (ať už z jakéhokoli důvodu) aby neztratili celý rok a zlepšili se v daném tématu, které si pro pomaturitní studium vyberou. 
''Abych toho neměla málo'' ... rozhodla jsem se ještě ke svému pomaturitnímu studiu přibrat kurz francouzštiny a přípravný kurz žurnalistiky a mediálních studií. Do toho mě čeká autoškola, brigáda, lekce angličtiny pro děti a tréninky, samozřejmě blog a nějaké ty domácí povinnosti takže myslím že se určitě (alespoň do dalších letních prázdnin) nudit nebudu! Jak to máte se školou vy ... Soustředíte se jen na jednu školu a nebo si přidáváte i nějaké vedlejší aktivity? 
Teď už ale jen krátce k outfitu. Košili, kterou jsem tentokrát oblékla, opět šila má babička. Tyhle ''handmade'' kousky jsem letos opravdu oblíbila! Kombinovala jsem s bílými jeansy a denim bundičkou. Celý koufit jsem doplnila kabelkou MK JetSet a converse.
Užijte si krásný týden! 
Xx
C.

A beautiful Morning to all of you! 
Today's outfit was taken at different place, as you can see and imidiately I'll tell you why. The reason is that my new school is based near this square in Czech Budweis and I want to tell you about the one year program of studies after the graduation I decided to study.
I don't really want to talk about '' Why I didn't move to England?'' again because I talked about that many times before so I'll go straight to the main point. I didn't want to choose some University here just because I hadn't got anything else, so I decided to go to Language school for one year, to study English. I have to say that it was a great decision! Every day I've got school from 9.30 to 12.45 which is perfect timing. In the morning I've got a lot of time and I've got a free afternoon which means a lot of time for other things. In our class, we're group of 10 so it's also amazing - it's not just about the writing or reading but we have a time for debates etc. I think that these programs are amazing, it's an oportunity for every students who couldn't go to University - they can have this ''one-year-studies'' insted of work and next year they can try the University again. 
You know me, I'm a person who needs more things to do so I decided that I will study  another school this year as well - Media studies and Journalism ... kind of preparation for University. Then a course of French and driving lessons, part-time job, English lessons with small kids. And of course I've got a lots of hobbies - three trainings during the week and my blog! Well ... I think that this year I'm not going to be bored! :D And what about yours plans/timetables for this school year? 
And now I think it's time to talk a liitle bit about the outfit. The shirt, what I'm wearing is made by my Grandma as a lot of stuffs you saw on me in my outfits. I always loved these ''original'' pieces and this year I'm obssesed with these pieces (My grandma made 7 or 8 pieces of clothes for me this year, including my prom dress).In this ourfit I combinated simple long shirt with white skinny jeans and Denim Jacket. I finished my look with converse and sky blue Michael Kors JetSet bag. 
Have a great week!
Xx
C.








2 comments:

  1. Vypadáš skvěle! Já sice chodím "jen" na základku, ale jsem v posledním ročníku a tak se tedy moc nenudím-k tomu mám ještě fitko, tréninky, blog, úklid bytu a celkově pomoc doma a do toho se snažím stíhat ještě kamarády a o víkendu chatu s rodiči :) Navíc mě čekají i nějaké ty přípravné kurzy protože bohužel už patím k várce, která bude mít povinně zkoušky z M a ČJ a mám co dohánět! Jinak ještě jednou super outfit a tvoje volba zní fakt skvěle!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuji moc! Tedy tak to se taky nenudíš. :) myslím ale že je to lepší bez kdyby jsme jen "seděli na zadku" a nic nedělali. Co se týče zkoušek ... budu moc drzet palce! :) xx

      Delete