Wednesday 28 December 2016

WHAT I GOT FOR CHRISTMAS!


Krásné ráno,
doufám, že si všichni užíváte krásné a pohodové vánoční svátky ... hned na začátek položím klasickou otázku ... Jak jste si užili Štědrý den? :)
Abych byla upřímná, já se těšila na poklidný Štědrý den, jak jsme ho měli naplánovaný, ale bohužel se nám to zkomplikovalo 23. večer, kdy si mamka přivodila úraz nohy, a tak jsme na poslední chvíli všechny plány museli zrušit. Dopoledne 24. jsme ještě vyjeli na rychlý nákup pro takové ty drobnosti, co se nestihly. Já pak mamce pomohla dobalit zbytek dárků a odpoledne jsme se už snažili strávit co nejvíc vánočně. Pohádky, cukroví, punč a zase pohádky. K večeru jsem se dala do příprav večeře, jelikož mamka nemohla, zbyly přípravy části chodů na mě. Musím říct, že jsem si to i docela užila, vaření mě baví a štědrovečerní večeři jsem ještě nikdy nepřipravovala, takže to byla taková ''premiéra''. Když už jsme u té večeře ... jaká byla ta vaše? Držíte se tradic nebo od nich upouštíte? U nás je to takový ''mix''. Vždy připravujeme tři druhy salátu a kapra. Pro mě lososa s bramborem a pro taťku s bráchou kuřecí řízky. No a po večeři přišel čas na dárky ... i když jsem si téměř všechny vybrala a věděla o nich, byla jsem stejně natěšená, až každý balíček vybalím. Myslím, že to se i s přibývajícím věkem nikdy nezmění. Vnímáte to tak také? A který dárek nejvíc potěšil Vás? 
Xx
C.

A beautiful morning to all of you!
I hope you had an amazing Christmas Eve/Morning. How did you celebrate your Christmas?
To be honest …. Our Christmas Day wasn’t as calm and good as we planned. My mom injured her leg a day before Christmas so we had to cancel our plans. So on Christmas Day we stayed at home, at the morning we had to go to the Mall for last shopping, then I helped with gift-wrapping. In the afternoon we tried to enjoy Christmas day as much us possible. Traditonal Christmas movies, sweets, mulled wine, …
Early in the evening I finnished the dinner. Normally it’s mom’s work but this time it was on me and I didn’t mind that at all. I love cooking and this was kind of premiere for me because Christmas dinner is more complicated than pasta or rice with something. Speaking of the dinner … have you got Traditional dinner or something different? We cook three kinds of potato salad and carp. Chicken cutlet wit potato for my dad and brother. Salmon with vegetable and potatos for me.
And traditionally, after the dinner was time for presents. Even though I knew about the presents I was excited about each of the boxes. I think that this will never change. And what about your presents? What was the best?
Xx

C. 



 Jako první tu mám ten hlavní dárek, na který jsem se strašně moc těšila! O novém foťáku jsem uvažovala už delší dobu, ale nechtěla jsem si ho kupovat ‘‘jen tak‘‘, a tak jsem si o něj raději napsala. Teď to budu mít alespoň spojené s Vánoci. Vybrala jsem si Olympus Pen e-pl8 a už se nemůžu dočkat, až ho pořádně otestuji. Zatím jsem měla šanci udělat jen pár rodinných snímků, nějaké detaily a fotky do dnešního článku … takže zatím jsem moc nenafotila, ale i z těch pár snímků, které zatím mám, jsem nadšená! 

The first one is 'The Biggest' gift what I got this year. Olympus Pen E-PL8. I wanted to buy new camera for a while, but I wanted to wait to some '' event '' like Xmas, birthday, etc. Because Then It Means more to me. You know what I want to say with it, right?
I haven't got an Opportunity to try it outside yet so I just tried a few indoor photos, but I can already say this camera is perfect!




 Tenhle dárek asi nikomu moc neřekne, ale mě udělal stejnou radost, jako nový foťák! Do teď jsem hrála s bráchovou hokejkou a strašně moc jsem si přála svoji … ale prostě nebyl čas pro ni dojet a vybrat si. Netušila jsem, že ji dostanu, a tak jsem byla opravdu překvapená, když jsem ji pod stromečkem viděla.

I think that this gift won't tell you much but I can say that It surprised and made me happy as much as a camera. Warrior Bentley Hockey Stick. I played with brother's old hockey stick so I wanted to buy my own one but I simply hadn't got a time fot it. This gift was a surprise for me, so I was even more happy when I opened the box and saw it. 



Knížky. Myslím, že nejsem jediná, kdo si přál a pod stromečkem našel spoustu knížek. Čtení miluju a na všechny tyhle tituly se moc těším … nejtěžší ovšem bude rozhodnutí, se kterou začnu, protože mě jedna láká víc jak druhá. 

Books. I guess that I'm not the only one who wanted to find books under the Christmas tree. I love reading and I can't wait to read all of these books. The problem is ... which one I'm going to read like the first one? 



Tuhle drobnost jsem prvně pokládala za mýdlo, ale v závěru jsem zjistila, že jde o ‘‘masážítko‘‘. Používá se na suchou pokožku … místo krému, anebo jak už název napovídá na masáže. Jedná se o směsku vosků a olejů, takže skvěle voní, hydratuje a na kůži vydrží celý den!

When I saw this, I thought it's a soap, but Then I found out it's something like 'solid cream' '. It's made from natural wax and oils. It's really good. It has amazing smell and it hydrates your skin for an all day.


A na závěr tu mám dárek od ‘‘ Ježíška n.2‘‘. Vždy 26. prosince, kdy přijede teta s rodinou, máme takový druhý Štědrý den.  Tím, že jsem se letos do sportu opravdu položila, přála jsem si sportovní oblečení, kterého (jak jsem zjistila) není nikdy dost!  

And the final one is the gift by '' Santa n.2.''. On our family we celebrate the Christmas twice. On 24th and on 26th when our part of family from Prague come. I wished for some sporty clothes because now I spend quite a lot of time doing sports and I found out that I haven't got enough sporty clothes.


9 comments:

  1. Ten Olympus je naprosto boží :O Taky jsem si udělala pod stromeček radost a koupila si ho :) Jsem s ním fakt spokojená, fotí skvěle ♥ Moc pěkné dárky. Jinak Vánoce jsem si užila s rodinou u pohádek a cukroví a bylo to moc fajn :) libí se mi tvůj blog, dávám odběr! :) taky píšu blog, tak pokud by ses chtěla mrknout, případně mi tam zanechat taky odběr, budu moc ráda :) www.fitfoodhealthy.blogspot.cz

    ReplyDelete
  2. Děkuji. :) je opravdu skvělý!!! Já si ho hned zamilovala. Určitě se mrknu! ;)

    ReplyDelete
  3. Ten foťáček je nádhernej! Takovej by mi taky udělal velkou radost a jsem moc zvědavá na fotky z něho :) A knížek jsem taky dostala hromadu, ale bohužel čas na jejich čtení přijde až po maturitě :D

    Karolína

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuji. :) Tak o maturitní četbě mi ani nemluv, úplně tě chápu ... já všechny knížky, co jsem kvůli maturitě odložila, dočítala v létě po maturitě. :D Každopádně budu držet pěsti, aby ti ty zkoušky dopadly dobře! :)

      Delete
  4. O Olympusu přemýšlím už nějakou dobu, ale bylo mi trapné si o něj psát - rodiče by mi ho koupili, ale stejně se mi to zdá strašně drahé. Ale rozhodně si ho musím koupit - NUTNĚ HO POTŘEBUJI :)

    http://life-by-marie.blogspot.cz/

    ReplyDelete
  5. ja rozmýšlam tiež aký foťák yb bol najlepší bo si chem nejaký zaobstarať aby som vedela kvalitnejšie fotky robiť a tiež som rozmýšlala nad Olympusom :)

    Tammybeaty

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tenhle je naprosto skvělý ... už jsem ho otestovala za špatného počasí (v základním nastavení si můžeš upravit barvy, stíny, apod.) I na outfit, sport a detaily ... mám zatím jen pozitivní zkušenosti takže můžu jen doporučit!! :)

      Delete