Monday 2 January 2017

Krásné ráno a také krásný nový rok všem! 
Dnešní příspěvek bude o něco delší než je obvyklé, protože jsem se rozhodla zrekapitulovat celý můj rok 2016, který byl opravdu hektický. Někdy složitý, ovšem posledních pár měsíců bylo naprosto úžasných ... pojďme ale všechno vzít popořadě. 
Před rokem jsem u stejného příspěvku už v duchu plánovala stěhování do Anglie, jelikož jsem den před Vánoci 2015 byla přijata na vysněnou univerzitu. Od toho dne jsem se už viděla v Cardiffu, a snažila se tomu podřídit vše.  Strašně moc jsem se na celou Anglii těšila. Díky centru UNILINK, který mě a ostatním studentům pomáhalo s přijetím, jsem poznala spoustu nových lidí, se kterými jsem měla do Anglie odjet. Na stejnou univerzitu měla nastoupit i moje nejlepší kamarádka, což byl další důvod k radosti ... věděli jsme, že to ze začátku nebude jednoduché, a tak bylo fajn mít tam někoho blízkého. V tu dobu mi přišlo zbytečné, myslet na nějaký záložní plán - ''kdyby to náhodou nevyšlo''. 
Na konci srpna, bych ale dala cokoli za to, mít takový plán ...
 Stalo se spoustu během pár dnů, já musela rok plánovaní a úsilí hodit za hlavu, a smířit se s tím, že žádné stěhování se konat nebude. Najednou jsem se ocitla v situaci, kdy jsem neměla skoro nic. Žádný plán, žádnou školu, žádnou brigádu, jedinou kamarádku v Anglii, ale hlavně vůbec žádnou chuť něco dělat. Anglie byla můj sen od devíti let a takovýhle hořký konec jsem opravdu nečekala.
 Nastalo pár krušných týdnů, kdy jsem potřebovala vymyslet a vyřešit spoustu věcí, které s mým zůstáním doma nastaly. Věděla jsem, že si musím najít nějakou školu, ale jelikož jsem o studování v Česku nikdy neuvažovala, vůbec jsem nevěděla jaké jsou možnosti.
 Nakonec jsem se tento rok rozhodla řešit ročním pomaturitním studiem Angličtiny a přípravným kurzem na Žurnalistiku. U obojího jsem si až do začátku kurzu nebyla jistá, jestli se dané třídy vůbec otevřou, takže i když jsem měla vše domluvené, pořád jsem musela počítat s možností, že se ani jedno neotevře a já budu muset hledat dál. Naštěstí se tak nestalo a já koncem září začala studovat. A teď už se přesouvám do té hezčí části :) Letos jsem na vlastní kůži pocítila, že NĚCO ZLÉ JE PRO NĚCO DOBRÉ!
 Na konci září jsem se rozhodla pustit ještě do dalších nových věcí. Začít hrát hokej byla pro mě velká životní challange, která mě baví čím dál tím víc. Přinesla mi do života spoustu nových přátel a po pár týdnech i příležitost si splnit velký dětský sen - trénovat malé dětičky na bruslích. V průběhu prosinec, kdy jsem pendlovala mezi zimáky, školou a domovem jsem si uvědomila jak moc šťastná jsem. Že ke štěstí nepotřebuji cizinu a že i nový začátek může začít úplnou náhodou! :)  Stačí jen mít kolem sebe lidi, kteří Vás dělají šťastnou. 
Na závěr (i když trochu opožděně) bych vám chtěla popřát do nového roku jen to nejlepší - hodně štěstí, zdraví, úspěchů a hlavně odhodlání plnit si své sny! 
Xx
C.
Good morning and happy new year to all of you! 
Today's post is going to be a bit longer than usual because today I want to recapitulate my year 2016! Well ... it was a bit hectic and complicated year but the final months had been amazing! 
A year ago, when I was writting the same article, I was planning my new life in England as well. I was accepted to university I dreamed about a day before Cristmas 2015 so I thought the year 2016 will be full of changes. A year ago I saw myself in Cardiff. I was really looking forward to it. I found a lot of new people who had on plan to move to England as well. I planned how amazing it is going to be that I forgot (or didn't want) to plan some back-up plan here in Czech Republic. 
In August I found out how stupid it was not to plan the back-up plan. From day to day I had to cancel all of the plans I had and I stayed at home. It was pretty tough time for me because I found myself in a situation without plans, without school, without job and without friends. I even wasn't in a mood for some plans. I can say that I was devastated by that. It was my dream since I was nine years old so it really broke my heart that I couldn't go there. 
I had just a few weeks for making some quick back-up plan because I knew that I have to study something somewhere, so I decided to take one year studies of English and  preparatory course of Journalism. It wasn't certain that these courses open, so I still had to wait till the first day of a school to find out if everthing works. Fortunately, everything worked out so in the middle of September I started studing. 
Well and now, let's talk about the better part of the year! :) This year I found out that quote - EVERY CLOUD HAS A SILVER LINING - really works.
 Probably the biggest challange of the year  2016 for me was ice hockey. I love this sport and after my aunt conviced me to try it I started playing it. During the short period I found a lot of new friends and had a lot of new opportunities. And one of the happiest moment was when I could fulfil my childhood dream and became a '' skating coach'' for a small kids.
During the December, when I shuttled between ice rings, home and school I found out how happy I am. I found out that I don't need England or another country to be happy and that the new part of your life can start by an accident. I found out that the key to the happiness is loving family, friends and doing what you love to do. :) 
At the end (Although a bit late) I would like to wish you just the best to the new year. Health, love and happiness. Enjoy the year 2017! :)
Xx
C.

A jak jsem trávila 1. ledna? ... Hned ráno jsem vzala k ruce plánovač a dala se do plánování roku 2017, protože ... 2016, THANK YOU FOR ALL THE LESSONS, 2017 I'M READY!!!  A co vy? :)

And how I spent the first day of the new year? I took my planner and I planned my year 2017! And what about you?  Are you ready for a new year? :) 

4 comments:

  1. Je škoda, že ti stěhování do Anglie nevyšlo, když jses tak moc těšila. Ale nakonec ti to dopadlo dobře. Je zajímavé, že si začala hrát hokej, to mě překvapilo, nezmám moc dívek, které jsou zapálené (aktivně) do hokeje. Pokud jde o mě a o hokej, dívám se na něj akorát tak v televizi.
    Jinak já jsem 1. ledna trávila v knížkách a v učení, už 2. ledna jsem měla zkoušku.

    http://life-by-marie.blogspot.cz/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuji ... musím říct že v průběhu těch posledních pár měsíců jsem si na Anglii ani nevzpoměla, ale občas mě přepadne takové to "Co by, kdyby ..."
      Co se týče hokeje ... většinou každého to šokuje. :D
      Tak to doufám že se snaha vyplatila, budu držet palce aby ti to vyšlo! :)

      Delete
  2. Mrzí ma, že ti sťahovanie nevyšlo, do nového roku ti želám len to najlepšie!:)

    Saja Frey blog

    ReplyDelete