Thursday 10 March 2016

BAG DESIGNED AND MADE BY ME

Krásné ráno,
v únorovém TOP5 jsem zmiňovala nový koníček a ''projekt X'' na kterém jsem začala pracovat. Všechno začalo prachobyčejným náčrtem a objednáním látek. Prvně jsem šla po šedých látkách, ale nakonec jsem zvolila tmavomodrou a bílou s popisy. Sice látkové tašky nenosím, ale říkala jsem si že bavlna bude na začátek nejsnadnější. 

Good morning,
in February TOP5 I told you about new hobby and ''project X'' on which I had been working. Everything started with simple sketch and looking for the right material. 
At first I wanted some grey shades of fabric but then I decided to buy dark blue and white fabric with words because the cotton is probably the simplest material for start.


Musím říct že jsem byla sama překvapení že jsem to dokázala a měla to i celkem přesné, každopádně bez rad mé mamky bych šila asi ještě teď. 

I have to say that I'm pleasantly surprised that I made most of the things by myself and everything fitted exactly as it was on the sketch but on the other hand I want to thank my mommy because she gave me many advices what helped me a lot!

Když už jsem tašku dělala, chtěla jsem aby se dal její tvar měnit aby pokaždé mohla vypadat jinak - nechala jsem se i trochu inspirovat a tady můžete vidět výsledek.
Když tašku nechám jen tak je z ní opravdu prostorná taška, kterou můžu nosit jak na kratším traku nebo na delším, který se dá připnout. 

When I decided to make a bag I wanted to have a bag, what can look different every time when I'm going to wear it ... 
The first ''type'' of my bag is this kind of huge shopping bag, what I can wear with short strap or with longer one which is separated but you can simply add.



Druhý tvar je naopak skvělý, když nepotřebuji tolik prostoru můžu za stejná očka kabelku sepnout k sobě - hned na první fotografii můžete vidět jak taška vypadá při nošení. 

The second and last ''type'' of my bag is this smaller one. It's amazing when I don't need much space for my stuffs. It's simply connected with little carbine what holds free sides together. On the top of this post you can see how the bag looks while wearing.

A jako poslední mám tady jen malý detail, který jsem prostě potřebovala - vnitřní malá kapsička, která byla už jen takovou blbůstkou nakonec každopádně když už jsem tvořila, nemohla jsem jinak ... 
Taška není úplně dokonalá ale na to že jsem šila poprvé jsem na sebe celkem pyšná, protože jsem nepřišla ani o jeden prst, nezničila stroj a ještě vyrobila tašku, takže myslím že celý ''projekt X'' můžu zhodnotit jako výborně zvládnutý! :D 
Xx
C.

As the last picture I wanted to show you a little detail what I absolutely needed in my bag - a little inside pocket - well not that important but I decided I need to have this pocket when I'm making my own bag.
In the end of the post I have to say that I'm pleasantly surprised that I'm not that clumsy and I'm kind of proud of myself because I didn't cut off my fingers, I didn't break the machine and I made my own bag so I think that the whole ''project X'' went very well! :D
Xx
C.

2 comments: