Tuesday 23 August 2016

HOME DECOR #DIYPROJECT

Krásné úterní ráno!
Doufám že si všichni úžíváte závěrečné dny prázdnin. Konečně jsem se dostala k psaní (už dlouho slibovaného) článku - DIY projekt - o kterém jsem Vám před pár týdny říkala. Nebylo to nijak záměrné, vyrobit právě tyhle věci, spíš takové ''z nudy''. Znáte takové ty dny kdy potřebujete utéct od denní rutiny a dělat něco jiného? Tak přesně takhle vznikly všechny tři výtvory ... 
Xx
C.

A beautiful Tuesday's morning to all of you!
I hope that those of you who still have holidays are enjoying every single day of this summer. At the weekend I finally had a time to write about my ''DIY project''.  When I started remaking my bedroom I wanted to have it as simple as possible, BUT ... a few weeks ago I was bored (that kind of day when you want to run away of daily routine) so I decided to try something new ... here you can see three things I made ... 
Xx
C.



Když už jsem se pustila do vyrábění, chtěla jsem něco ''designově jednoduchého''. Byl to nápad z minuty na minutu takže jsem doma neměla nic připraveno, natož nakoupeno a tak jsem se rozhodla nakouknout do garáže, jestli tam něco nenajdu. Doma je to kutil na kutilovi, takže jsem předpokládala že bych tam na něco mohla narazit - jak vidíte povedlo se. Pár prken, měděná cívka (možná? :D), zinkový sprej - použila jsem ho na přestříhání cívky, lepidlo na dřevo, metr, vodováha, pilka, tužka a barva (já použila bělený primalex).
Myslím že přesný návod, jak jsem postupovala není potřeba jelikož všechno je viditelné z obrázků. Kdyby jste si ale chtěli vyrobit něco podobného a já něco zapomněla zmínit, určitě napište do komentářů. :) 
P.S.: Ty tři kolečka na stěně prosím ignorujte ... Jsou to kryty od potencionálních zásuvek, které se mi nepodařili přetřít barvou a zatím jsem neměla čas je vyměnit. 

When I decided to make something, I wanted something in 'simple design' '. It was an idea from minute to minute so I hadn't got anything prepared for that at home so I decided to peek into the garage, if there's anything I can use. My dad and my brother are handymen - they are working with wood like profesionals, so I assumed that I'll find something there and as you can see ... I found a lot of things and got an idea. A few planks, a copper coil (maybe?: D), zinc spray - I used it for remaking coil, wood glue, tape measure, saw, pencil and color - I used this white one.
I think you don't nee an exact instruction how to make that because everything is visible from the pictures. But if you want to make something similar and I forgot to mention something, just ask down below in comments. :)
P. S. .: Please ignore the three circles on the wall  ... It covers the potential sockets that I could not cover with the colour while I painted the room, and so far I have not had time to replace them.

O několik dní později jsem se pustila do dalšího výtvoru. Nevím, jak bych to mohla nazvat - možná sukulentová zahrádka? Sukulenty mám strašně ráda. Nejen pro to, protože jsou to jedny z mála rostlin které přežijí ''mou péči'' :D, ale jsou hlavně skvělými doplňky v jednoduchých interiérech. 

A few days later I decided to make another ''DIY project'' ... How can I name this - Succulents Garden? I love succulents. Not just because these are the only plants which ''survive'' my care :D but also these plants are beautiful in simple interiors/exteriors.  


Tady jsem pořídila fotku ještě před vyráběním, abych Vám mohla ukázat co na takovou ''zahrádku'' potřebujete. :) Doufám že vás tenhle článek alespoň trošku inspiroval. Jaký je váš názor na DIY věci? Baví vás? 

I took a photo before I started making ''the garden'' because I wanted to show you what you need when you want to make it. :) I hope I had inspired you with this post. What do you think about DIY things? Do you like it?

7 comments:

  1. Ahoj, ty nápady jsou super, takový klidný oddychový článek, ty mám ráda a když je do toho zapojený i humor, je to nejlepší!♥

    IDEY JEDNÉ HOLKY

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahoj, tak to jsem moc ráda! :) a děkuji moc!!

      Delete
  2. Jůů, moc se mi to líbí! :) Úplně z fotek dýchá takový klid a pohoda :)

    Another Dominika

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuji. :) no pohoda je maximálně tak na těch fotografiích. :D Je to teď u nás dost hektické tak snad se to brzy uklidní s bude pohoda i
      normálně. :)

      Delete
  3. Replies
    1. Tak to jsem ráda! :) Určitě dej potom vědět jak se dařilo.

      Delete